Min veninde og jeg skulle ud og luftes i byen. Jeg havde ” to gode” tarotkort på hånden. De lovede festlige og saftige oplevelser. Tarotkortenes betydning vender jeg tilbage til senere. Vejret var varmt og der var romantik i luften. Vi drak vin i Nyhavn, mødte festlige og glade mennesker. Senere tog vi videre på festruten.

Nu var der bobler i blodet og jeg var efterhånden kæk og kåd. Pludselig stod jeg i en bar og talte med en gråhåret fyr, der ledte efter en kæreste. Han var meget stolt af sin titel som videnskabsmand og matematiker.  I hans øjne var jeg en dum håbløs astrolog. Han havde haft tre kærester, som alle var født i skorpionens tegn. Nu var jeg den fjerde som han mødte i byen. Han kunne ikke døje skorpionkvinder, men han var draget af mig, som han sagde. Han gav oven i købet en øl og ville danse. Så det gjorde vi. Han bad om mit mobil nr, og det fik han sgu. Jeg var nysgerrig og mit humør var stadig intakt. Jeg kunne ikke tage ham alvorligt, selvom jeg var lidt boble fjollet.

Jeg tog hjem alene og gik ud som et lys. Næste dag tikkede en besked ind på mobilen. Den ”kloge” mand ville mødes til en kop te på hans meget fine adresse på Langelinje. Jeg fik en fornemmelse af, at jeg nok skulle være desserten til den skoldhede kop te. Den frækkert. Jeg forslog i stedet et møde i det åbne landskab næste dag. Og hvilket møde… i GUDER.

Videnskabsmanden mødte mig med kolde øjne, og hans udstråling var iskold som nordpolen. Han sagde. DAW på klingende jysk. GYS tænkte jeg. Goddag sagde jeg på klingende Københavnsk. Han rakte ikke hånden frem til et goddag, men stod med hænderne i lommen. Underlig start på et møde tænkte jeg.

Vi gik hen på en cafe og fik en kaffetår. Så begyndte han ellers at nedgøre astrologien, tarotkortene og min personlighed. Jeg blev noget paf og målløs over hans besynderlige adfærd. Efter 40 minutters dundertale om kvinder der var født i skorpionens tegn, og deres lede væremåde, rejste han sig pludseligt fra stolen. Nu vil jeg hjem sagde den gråhåret mand. Han rakte mig hånden og sagde. Det var hyggeligt at møde dig.. Nå, var det brummede jeg.

Efterfølgende skrev jeg et par krusedulle linjer til ham om hans ubehagelige opførsel. Jeg har for længst tilgivet den stakkels videnskabsmand med den matematiske attitude.

Tilbage til tarotkortene. Jeg trak to tarotkort for byturen. Djævlen + The loves fra den store Arkana.  Jeg tænkte nok at der ville være fest og flirt i luften. ”Djævlen og De elskende en er heftig cocktail”.  Det betyder ofte et møde mellem to mennesker, hvor der kan være en gensidig tiltrækning eller frastødning. Jeg havde dog ikke regnet ud, at jeg ville møde en mand, der præsenterede sig som djævlen selv. The lovers det var mig. Sød, rar og venlig.  Eller var jeg mon også lidt djævleramt!

Tekst. Susanne Taylor. 18 maj 2016.

Tarotkort. Djævlen og The lovers

Djævlen + the lovers

 

Wellness fra Østrig – Hvad kan murmeldyret gøre for dig?

En rundtur til Østrig førte mig lige op til toppen af en bjerg -hytte- cafe, hvor man blandt andet kunne købe murmeldyrcreme. Jeg blev nysgerrig og måtte vide lidt mere om dette vidundermiddel. Man bruger fedtet fra murmeldyret og blander det med en masse andre gode ting, der skulle være rigtig godt for muskelømhed og gigtsmerter. Cremen må kun bruges i 3 uger fordi der findes et naturligt binyrebarkhormon i fedtet fra murmeldyret. Dette er årsagen til at cremen skulle være så effektiv. Jeg købte selvfølgelig en creme til 100 kroner.

Cremen skulle prøves

Mine lår var godt ømme efter 9 dages bustur frem og tilbage fra Danmark til Østrig. En køretur på 3500 km og det kunne mærkes. Jeg smurte murmeldyrsalve på de ømme punkter og efter en times tid var ømheden fuldstændig væk. Det var en positiv overraskelse. Så rygtet talte sandt. Murmeldyrsalve er bare godt.

Fakta om murmeldyret

Skal du se murmeldyr så må du kravel mere end 1500 meter op i alperne. Dyret bliver skudt og spist som almindelig husmandskost i Østrig, men kadaveret bliver også brugt til medicin, og murmeldyrs balsam er udvundet fra dens fedt.

En typisk alpecafe i 2400 meters højde.

alpehytte

alperne i østrig

Her er det højeste punkt i EISENTAL 2400 meter. Så desværre i murmeldyret.

Mere om murmeldyr

  1. Fløjten: På engelsk kaldes murmeldyr også ’whistle pigs’, fordi de ”fløjter”, når de er i fare (for at advare andre murmeldyr)
  2. Fysik: Murmeldyr bliver normalt 30-60 cm lange og vejer op til 7 kg (nogle arter kan dog blive større)
  3. Groundhog Day: Ifølge den amerikanske tradition ’Groundhog Day’, som afholdes den 02. februar hvert år, ”bliver vinteren 6 uger længere, hvis et murmeldyr ser sin skygge på Groundhog Day”
  4. Levevis: Murmeldyr lever både i vand og på jorden; de er både gode svømmere og i stand til at klatre i træer
  5. Habitat: Murmeldyr lever især i områder, hvor skoven møder åbne arealer som f.eks. marker, veje eller åer
  6. Hulesystemer: Murmeldyr bor i underjordiske hulesystemer, som er specielt udviklede til at forvirre indtrængende rovdyr
  7. Vinterhi: Murmeldyr går i hi om vinteren og bruger derfor hele sommeren på at ”fede sig op”, så de har energireserver til den lange vinter
  8. Føde: Murmeldyrene spiser mange forskellige slags planter: græsser, bær, blomster, rødder, mos og lav. De drikker kun ganske lidt vand; deres væskebehov dækkes istedet af vandholdig planteføde
  9. Klassificering: Murmeldyr tilhører egern-familien (Sciuridae) og er det eneste medlem, der har en snoet rygsøjle. Murmeldyr er desuden de største medlemmer af egern-familien
  10. Arter: Der findes 15 arter af murmeldyr; heraf er alpemurmeldyret (Marmota marmota) mest almindeligt i Europa og Skovmurmeldyret (Marmota monax – groundhog på engelsk) i Nord Amerika.

alpecreme

Du kan købe produktet her. www.murmeltier.at